Телевизионната поредица 'Отвори очи' Телевизионната поредица 'Отвори очи' - 2


Отвори очи - www.vbox7.com

Чуйте разказа на едно момиче, което след 8 години активна употреба на наркотици и пагубен начин на живот решава да извоюва свободата си и успява. Нейният вариант е бил комуна на Рето в Испания.


Отвори очи - епизод #2 - www.vbox7.com

Това е една история, за която хората казват- чувал съм за такова нещо, но не знам със сигурност. В предаването ще научите със сигурност от първо лице как една доза амфетамини могат да доведат до пълна инвалидност и какво означава това и за Вили, която тогава е била на 17, и за семейството и.


Отвори очи еп.3 - www.vbox7.com

В предаването участва един от финалистите на "Големият избор"- Васил Харалампиев с идеите, които представи в шоуто относно наркотиците. Ще чуете и изповедта на едно момиче, което преди година и половина не просто направи завой, а се върна обратно от ръба на пропастта и взе живота си обратно в ръцете. Нарекохме нейния разказ " Историята на една победа".


Отвори очи #4 - www.vbox7.com

В четвъртото издание на поредицата "Отвори очи" можете да гледате интервю с д-р Иван Добринов, завеждащ на Отделението за зависимости в Психиатрична болница - Раднево, репортажи от срещата с обществеността на 27 юни в Свиленград и от Кръглата маса за зависимости на 15 юни в БТА- София, както и изповедта на един младеж, който се пребори със зависимостта си от наркотици с подкрепата на семейството си, приятелите и религията.


Отвори очи еп.5 - www.vbox7.com

Разговор с Пенка Георгиева, председател на Конфедерация за защита на здравето и Желяз Андреев, ръководител на програма "Ново начало". Темата е създаването на бъдещия Фонд за лечение на зависимости у нас.


Отвори очи #6 - www.vbox7.com

В това предаване представяме програма БЕТЕЛ- една от популярните дестинации за лечение у нас и в чужбина. Разговор с Диана Реча за етапите на програмата, целите, за битката и надеждата. В предаването ще чуете и поредната успешна история за излизане от ада на наркотиците. Този път я нарекохме- "Спасение на инат"


Отвори очи еп.7 - www.vbox7.com

Гледайте седмото поред предаване от тв поредицата на сдружение "Майки срещу дрогата" "Отвори очи".
Темата на предаването този път са родителите и дейността на сдружението през годините.


Отвори очи #8 - www.vbox7.com

Поредното предаване от телевизионната поредица на "Майки срещу дрогата" е посветено на алкохолизма- една зависимост, също толкова страшна, както наркотичната. И още по-атакуема поради достъпността на алкохола, поради традициите на нацията ни да не си представяме семейно тържество или какъвто и да е празник без алкохол. Как се развива зависимостта от алкохол, къде е границата между просто употребата и заболяването, как се лекува? В предаването участва д-р Иван Добринов, завеждащ на Отделението за зависимости в Психиатричната болница в Раднево. Ще чуете и разказа на Людмил Кунчев, оперен певец в Германия , който се е преборил с алкохолизма и вече пет години е чист.


Отвори очи еп.9 - www.vbox7.com

В предаването ще видите кадри от срещата ни с родители в Русе, интервю със Стивън Хънсъм, специалист по превенция от Шотландия и разговор за психологическите подходи към постигането на промяна у наркозависими с психоложката Николета Малинова.


Отвори очи еп.11 - www.vbox7.com

11-тото поред предаване от поредицата "Отвори очи" на сдружение "Майки срещу дрогата" съвместно с Пловдивска телевизия "Тракия" вече е факт и бе излъчено по телевизията.
Този път предаването е посветено на закона и наркозависимите. Съдържа сравнително проучване в редица държави по повод на принудителното лечение, интервю с председателя на Окръжния съд- Пловдив Сотир Цацаров. Своя личен опит след 4 години затвор споделя младеж, попаднал там заради престъпления, свързани с наркотиците. Впечатленията си от живота и перспективите на наркозависимите в затвора споделя психоложката Златина Стаматова, която от три години провежда група за терапия в Пловдивския затвор по програма на сдружението.


Отвори очи еп.12 - 1 - www.vbox7.com

На 4 декември в навечерието на Националната среща на сдружение " Майки срещу дрогата" в Пловдивска телевизия "Тракия" се излъчи един час дискусия на живо с участието на Бистра Ранева и Гергана Шентова от София, Радостина Гашева от Пловдив, д-р Румяна Бонева от Плевен и Веселина Божилова.
Част първа.


Отвори очи еп.12 - 2 - www.vbox7.com

Част втора.


Отвори очи еп.13 - www.vbox7.com

Две седмици по- късно беше и финалното предаване на поредицата "Отвори очи" , реализирана с помощта наТръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа с участието на Веселина Божилова и Елка Паникян. То съдържа разширен репортаж от Националната среща с изказванията на всички представители на градовете, както и обобщение на дейността на сдружението през годината.