Телевизионната поредица 'Отвори очи' Телевизионната поредица 'Отвори очи' - 2


Първото предаване от новата поредица "Отвори очи"-2 - www.vbox7.com

Първото предаване от новата поредица на сдружение "Майки срещу дрогата" съвместно с Пловдивска телевизия "Тракия"- "Отвори очи"-2. Поредицата се реализира благодарение на финансовата подкрепа на Институт "Отворено общество"- София. В предаването ще видите част от дейността на сдружението в последните месеци и конкретно- арт обучението на възстановяващи се зависими по проект "Рестарт". Какво могат да постигнат " отписаните " ни деца, как се отнасят другите към тях, каква роля може да изиграе творчеството и изкуството в този толкова дълъг и сложен процес на възстановяването. Водещи са Веселина Божилова и Николета Малинова.


Второто предаване от поредицата "Отвори очи"-2 - www.vbox7.com

Репортаж за първата група "Сървайвър" в Родопите от 13 до 19 юни, по проект "Рестарт", разговор за ролята на мотивацията и какво можем да направим сами във второто предаване от новата поредица "Отвори очи".


Работата- фактор при възстановяването. Третото предаване от "Отвори очи" - www.vbox7.com

Работата като фактор при възстановяването на зависими разглеждаме в третото предаване от поредицата "Отвори очи". Ще чуете съветите на социален работник относно търсенето на работа, ще чуете и разказа на един работодател, който среакцията си преди време буквално спаси младеж, ще чуете и думите на възстановяващ се зависим, който никога не е оставал без работа.


Ново предаване от поредицата "Отвори очи" - www.vbox7.com

В четвъртото поредно предаване от поредицата "Отвори очи" връщаме времето с десетилетия назад, за да открием, че много от днешните методи за лечение на зависимости са били прилагани и то със завидно качество на услугите преди половин век в болницата в Раднево. Ще се запознаем с делото на д-р Васил Пеев, основал отделението за зависимости в болницата, ще чуем неговата дъщеря, която тази година издаде книгата на баща си и направи филм за него, ще видим много архивни кадри. Ще чуем и сегашния завеждащ д-р Иван Добринов, който обобщава опита от десетилетия.


Ново предаване от поредицата "Отвори очи" - www.vbox7.com

В петото предаване от поредицата "Отвори очи"-2 ще видите обобщение на резултатите от проучване на сдружение "Майки срещу дрогата" сред семействата на зависимите, интервю с Яна Христова, психолог от Стара Загора, интервю с д-р Иван Добринов.


"Отвори очи"- 6: Есенният университет по зависимости - www.vbox7.com

В поредното предаване - интервю с д-р Игор Куценок, директор на Центъра за зависимости и зависими поведения в Калифорнийския университет в Сан Диего, лектор на Есенния университет по зависимости. Интервю с д-р Цвета Райчева, директор на Националния център по зависимости и д-р Васил Женков за новостите в лечението и подкрепата у нас.


Отвори очи- 7 - www.vbox7.com

В поредното издание на предаването "Отвори очи" ще видите репортаж от откриването на Превантивно- информационния център в Стара Загора , както и интервю със световноизвестния психолог и психиатър проф. Робърт Клонинджър, автор на науката за благополучието, лауреат на наградата на Американското общество за медицина за зависимости за 2000 година, известен в тази сфера с т.нар. Стокхолмско изследване на близнаците. Той доказва, че зависимостта от алкохол се предава генетично. Проф. Клонинджър даде интервю специално за "Отвори очи" по време на тридневния си престой в Пловдив по покана на Медицинския университет.


Отвори очи- 8 : Религията в помощ на борбата със зависимостите - www.vbox7.com

В осмото издание на поредицата "Отвори очи" ще разберем как гледа църквата на употребата на наркотици и как участва в борбата за спасяване на младите. Ще чуем Красимира Елисеева от община Видин, отец Иван от Старозагорската епархия и отец Милен от Пловдивска епархия, ще видим и чуем и едно щастливо младо семейство с три малки деца- семейството на Борислав Крачунов, който със живота си доказва, че има спасение от наркотиците че вярата може да бъде пътят за това спасение.


Анонимни алкохолици- в 11-тото издание на "Отвори очи" - www.vbox7.com

Алкохолизмът и борбата с него чрез програмата " 12 стъпки" и движениетго Анонимни алкохолици е темата на поредното предаване от поредицата на "Майки срещу дрогата" "Отвори очи".